|
Kropsla zaden
Kropsla zaden
Kropsla:
Deze verfrissende groente vraagt vóór alles goed vochthoudende grond, dus gebruikt men flink wat compost op armere, lichtere gronden om te voorkomen dat de sla doorschiet. Door verse mest of een flinke kunstmestgift kort vóór het uitplanten kan kropsla bruine randen aan de bladeren krijgen.
Elk jaargetijde vraagt ook het daarvoor geschikte ras!
Slazaad kiemt bij lage temperatuur. Daarom is het wenselijk om in hoogzomer het zaaisel koel te houden door afdekking met natte doeken.
Ijs(berg)sla:
Kan rauw of gestoofd als andijvie gegeten worden.
Buiten zaaien van eind maart tot half juli en oogsten van juli tot eind oktober. Als u in 'serie' zaait, dus elke 2 of 4 weken een kleine hoeveelheid, kunt u de gehele zomer oogsten.
Plantafstand is 40 x 40 cm. Ijssla is in de koelkast langer houdbaar dan gewone kropsla (botersla).